House of Kicks

Massage

onsdag, 17 september 2008 10:41 by Bootylicious

Min massör ringde mig imorse och gav mig en tid för massage. Jag försöker regelbundet att gå på massage för att motverka spänningar och arbetsskador. Själv går jag på "vanlig" massage, men det finns många olika sorters massage, och här kommer några:

Klassisk massage: Klassisk massage är en svensk behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Den klassiska massagen är handfast och djupgående och fungerar både läkande, förebyggande och lugnande.

Bindvävsmassage: Bindvävsmassage är inte massage i vanlig mening, t ex klassisk massage. Metoden innebär en töjning av bindväven i huden för att på reflexmässig väg via det autonoma nervsystemet påverka inre organ och funktioner. Bindvävsmassage används vid olika slags problem såsom reumatiska sjukdomar, cirkulationsrubbningar, förstoppning och huvudvärk m.m.

Energimassage (traditionell japansk massage): Energimassage, eller traditionell Japansk massage, härstammar från Japan och är en massage som bygger på akupunktursystemet. Med energimassage sätter du fart på kroppens energiflöden, vilket innebär att blodcirkulationen stimuleras, genomströmningen i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras.

Cirkulations- och nervbanemassage (CNM): Hela kroppen behandlas systematiskt på djupet, kroppsdel för kroppsdel, för att flödet i kroppens cirkulationssystem ska stimuleras och underlättas. Grundfilosofin i CNM är att positivt förebygga och påverka möjliga grundorsaker till värk och ohälsa (orsakskedjor).

 

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

juni 24. 2018 18:23