House of Kicks

Melanotan - nya skönhetsdrogen?

torsdag, 22 januari 2009 13:59 by Bootylicious

Så har det dykt upp ett nygammalt medel kallat melanotan, vilket ska ta dig ett steg närmare normens "perfekt" (läs "brun, smal och kåt"). Som alla droger/läkemedel finns det biverkningar, några okända - andra kända, och det fick nu senast en ung norska erfara då hon hamnade i koma till följd av melanotanbruk.

Melanotan är ett syntetiskt hormon som stimulerar kroppens produktion av melanin, och tas genom injektioner. Ett annat namn är "Barbiedrogen".

"Melanotan är ett syntetiskt peptidhormon som stimulerar melanocyterna i kroppen att producera melanin. Människans naturliga hormon för processen, α-MSH (alpha-melanocyte stimulating hormone), är omkring en tusendel så potent som Melanotan. Melanotan upptäcktes på University of Arizona under åttiotalet men har ännu inte lanserats på någon marknad och kan inte köpas lagligt i Sverige.

En del läkare avråder från att använda Melanotan tills man vet mer om långtidseffekterna även om inga farliga bieffekter på människor har hittats. I Australien görs förberedande läkemedelstester för försäljning av rättighetsinnehavarna, Clinuvel Pharmaceuticals Limited."
Källa: Wikipedia

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

mars 20. 2018 18:34